home
HOME COLUMNS VERHALEN proza POEZIE
info@miekevandromme.be
 
In voorbereiding van uitgave:
GINDER Een historische roman over emigratie, gebaseerd op waargebeurde verhalen.
 

Fragment in 100 woorden

Toen het schip de haven binnenvoer werd het stil. Zelfs de brutaalste zatlappen zwegen. Mijn keel was dichtgesnoerd van ingespannen verwachting. De passagiers stonden als haringen opeengepakt. Niemand wilde iets van het schouwspel missen. De meeuwen die de reling wilden bezetten werden weggejaagd. Ik vergaapte me aan de grootsheid van het land dat zich voor mij ontvouwde. De velden waren diepgroen, een kleur die ik thuis nooit gezien had. De wolken weken uiteen. Ik voelde een lik zon op mijn voorhoofd. De gezichten van de emigranten werden met zilver beschilderd. Een gunstig voorteken. Hier zou onze droom in vervulling gaan.

Luc Vandromme
 
 
TONEEL
 
TH-IA!
Uitgegeven bij Toneelfonds J.Janssens en opgenomen in de Theaterbib van OpenDoek - 2016

Citaat uit brief van de redactie van Toneelfonds J.Janssens:
‘Dit is zeker een van de meest originele werken die we de laatste tijd onder ogen kregen! Het ‘stuk in een stuk’ gegeven wordt door u mooi ineen gevlochten. De personages zijn goed gekarakteriseerd en de taal is vlot.’

coverTHIA

De inhoud:
Magda, de meid van boer Paulus, vindt haar baas met zijn broek op zijn enkels achter de kont van zijn ezelin Thia. Er wordt een rechtszaak in gang gezet. De ezelin krijgt een advocaat toegewezen, zoals gebruikelijk was in de 17° eeuw.
Tijdens het proces blijkt dat Paulus ook andere dieren verkracht heeft. Bovendien is zijn vrouw op mysterieuze wijze verdwenen.
Alle acteurs hebben een dubbele rol. Vanuit de tegenwoordige tijd ‘spelen’ ze de rechtszaak. Hun onderlinge relaties lopen parallel.
In de finale valt de ontknoping van de beide tijdslijnen samen.
Terug te vinden op: www.toneelfonds.be en www.theaterbib.be
 
 
BOEKEN
 
essence  

Mieke Vandromme, ere-algemeen voorzitter van markant, netwerk van ondernemende vrouw en zelf ondernemer en zaakvoerder van Gamma-Solutions,
heeft op 12 juni 2010 haar eerste boek voorgesteld:
Essence van 10 ondernemende vrouwen
,

uitgegeven bij het Davidsfonds.

Een bijzonder boek voor starters die willen leren uit het voorbeeld van anderen. Voor andere bedrijfsleiders is de gedrevenheid van deze vrouwen een stimulans om vol te houden.

Een artistiek boek met een intrigerend samenspel tussen tekst en fotografie, gerealiseerd door twee ondernemende vrouwen MIEKE VANDROMME en DAGMAR BLOMMAERT.

klik hier voor meer

 

 

 
 
Antoinette  

Antoinette, verhalen van een 104-jarige werd gepubliceerd
op 9 januari 2015 bij Uitgeverij Boekscout.nl.

Gegevens:
ISBN 978-94-0221-320-1     
172 pagina’s, geïllustreerd met foto’s     
paperback 12,5 x 20 cm      
€ 17,65

Flaptekst:
Antoinette is honderd en vier. Ze werd geboren in Antwerpen en woonde er op minstens tien adressen. Momenteel verblijft ze in Rusthuis Rozenblat. Elke zaterdagmiddag kiest nichtje Klara een krantenknipsel uit groottantes koekendoos. Antoinette leest de tekst vluchtig door en vouwt haar handen met de door nicotine gekleurde wijsvingers tegen elkaar. Ze sluit de ogen en houdt haar vogelkopje schuin naar rechts. Dit is het signaal dat er een verhaal zal volgen. Deels waar gebeurd, deels aangevuld met tantes rijke verbeelding. De personages koppelt ze aan de namen van neven en nichten. De plaatsen verzint ze ter plekke, alhoewel altijd in Antwerpen.

Nieuwsgierig? Surf dan naar de webshop van Boekscout.nl om het boek te bestellen. Webshop Boekscout.nl
Het boek is ook verkrijgbaar bij elke erkende boekhandel. Vermeld dan de naam van de uitgever en het ISBN.

klik hier voor meer

 

 
© Mieke Vandromme - 0475 31 84 06 - info@miekevandromme.be - Singel 17, 2640 Mortsel