home
home 100WORDSTORIES KORTVERHALEN PROZA POEZIE
 
info@miekevandromme.be
 
 

Vanaf nu verkrijgbaar

Ginder

 


GINDER
een historische roman over emigratie,
gebaseerd op waargebeurde verhalen

Oktober 1926. ‘Neem mijn knopendoos mee. Ze zal van pas komen, ginder.’ Dat zijn de laatste woorden van een moeder aan haar dochter, Bertha. Ze is net getrouwd met Flor en ze emigreren naar Canada om daar een beter leven op te bouwen.
Ginder is een roman over het lot van een gevoelige vrouw die huis en familie verlaat om haar kersverse echtgenoot te volgen naar het verre Canada. Al tijdens de overtocht ontdekt Bertha de jaloezie en geldzucht van Flor. Wie is haar man eigenlijk? Worden de hoop en verwachtingen van de nieuwe wereld ingelost of is de band met het vorige leven sterker?

€ 24,95 euro • Paperback • 304 pagina’s
NUR 300 • Formaat 14 x 21,5 cm
Maart 2020 • ISBN 978 90 5615 619 0
Sterck & De Vreese

S&DV  

Vanaf maart 2020 verkrijgbaar
in de boekhandel, bij bol.com en via info@miekevandromme.be

 
 
 
 
essence  

Mieke Vandromme, ere-algemeen voorzitter van markant, netwerk van ondernemende vrouw en zelf ondernemer en zaakvoerder van Gamma-Solutions,
heeft op 12 juni 2010 haar eerste boek voorgesteld:
Essence van 10 ondernemende vrouwen
,

uitgegeven bij het Davidsfonds.

Een bijzonder boek voor starters die willen leren uit het voorbeeld van anderen. Voor andere bedrijfsleiders is de gedrevenheid van deze vrouwen een stimulans om vol te houden.

Een artistiek boek met een intrigerend samenspel tussen tekst en fotografie, gerealiseerd door twee ondernemende vrouwen MIEKE VANDROMME en DAGMAR BLOMMAERT.

klik hier voor meer

 

 

 
 
Antoinette  

Antoinette, verhalen van een 104-jarige werd gepubliceerd
op 9 januari 2015 bij Uitgeverij Boekscout.nl.

Gegevens:
ISBN 978-94-0221-320-1     
172 pagina’s, geïllustreerd met foto’s     
paperback 12,5 x 20 cm      
€ 17,65

Flaptekst:
Antoinette is honderd en vier. Ze werd geboren in Antwerpen en woonde er op minstens tien adressen. Momenteel verblijft ze in Rusthuis Rozenblat. Elke zaterdagmiddag kiest nichtje Klara een krantenknipsel uit groottantes koekendoos. Antoinette leest de tekst vluchtig door en vouwt haar handen met de door nicotine gekleurde wijsvingers tegen elkaar. Ze sluit de ogen en houdt haar vogelkopje schuin naar rechts. Dit is het signaal dat er een verhaal zal volgen. Deels waar gebeurd, deels aangevuld met tantes rijke verbeelding. De personages koppelt ze aan de namen van neven en nichten. De plaatsen verzint ze ter plekke, alhoewel altijd in Antwerpen.

Nieuwsgierig? Surf dan naar de webshop van Boekscout.nl om het boek te bestellen. Webshop Boekscout.nl
Het boek is ook verkrijgbaar bij elke erkende boekhandel. Vermeld dan de naam van de uitgever en het ISBN.

klik hier voor meer

     
 

coverTHIA

TH-IA!

Toneelstuk uitgegeven bij Toneelfonds J.Janssens
en opgenomen in de Theaterbib van OpenDoek - 2016

Citaat uit brief van de redactie van Toneelfonds J.Janssens:
‘Dit is zeker een van de meest originele werken die we de laatste tijd onder ogen kregen! Het ‘stuk in een stuk’ gegeven wordt door u mooi ineen gevlochten. De personages zijn goed gekarakteriseerd en de taal is vlot.’

De inhoud:
Magda, de meid van boer Paulus, vindt haar baas met zijn broek op zijn enkels achter de kont van zijn ezelin Thia. Er wordt een rechtszaak in gang gezet. De ezelin krijgt een advocaat toegewezen, zoals gebruikelijk was in de 17° eeuw.
Tijdens het proces blijkt dat Paulus ook andere dieren verkracht heeft. Bovendien is zijn vrouw op mysterieuze wijze verdwenen.
Alle acteurs hebben een dubbele rol. Vanuit de tegenwoordige tijd ‘spelen’ ze de rechtszaak. Hun onderlinge relaties lopen parallel.
In de finale valt de ontknoping van de beide tijdslijnen samen.

Terug te vinden op: www.toneelfonds.be en www.theaterbib.be

 
 
© Mieke Vandromme - 0475 31 84 06 - info@miekevandromme.be - Singel 17, 2640 Mortsel