banner
 
home 100WORDSTORIES KORTVERHALEN PROZA POEZIE
 
 
BLAUW    


 

Lezing uit de roman BLAUW
Duur: 1 uur
Josepha, moeder van vier dochters neemt een oorlogsslachtoffertje op in haar gezin. Deze pleegdochter Marica draagt de stempel ‘vreemdeling’ waardoor ze in haar jeugd gediscrimineerd wordt op school. Later blijkt ook het vinden van een job een helse onderneming omdat ze geen identiteitsbewijs heeft noch de Belgische nationaliteit. Marica’s biologische moeder Elisabeth blijft macht uitoefenen over haar en pleegmoeder Josepha. Welke geheimen sleept Elisabeth met zich mee uit haar verleden? Wie is de duistere figuur die ze de baron noemen? En wat weet tante Mimi wat ze Marica niet kan vertellen?
Een op ware feiten gebaseerd verhaal van drie vrouwen die door de Tweede Wereldoorlog voorgoed met elkaar verbonden worden. Hun zoektocht naar identiteit en geluk wordt verteld vanuit het perspectief van de dochter, de biologische moeder en de pleegmoeder.

     
GINDER    

Ginder
 

Lezing uit de roman GINDER
Duur: 1 uur
Oktober 1926. ‘Neem mijn knopendoos mee. Ze zal van pas komen, ginder.’ Dat zijn de laatste woorden van een moeder aan haar dochter, Bertha. Ginder is een historische roman over het lot van een gevoelige vrouw die huis en familie verlaat om haar kersverse echtgenoot te volgen naar Canada. Al tijdens de overtocht ontdekt ze zijn jaloezie en geldzucht. Worden de hoop en verwachtingen van de nieuwe wereld ingelost of is de band met het vorige leven sterker?
Hoe is de roman ontstaan? Wat betekende emigreren naar Canada in 1926? Volg het hoofdpersonage in haar zoektocht en ontwikkeling tot een zelfstandige vrouw.

 
ANTOINETTE

antoinette
 

Lezing uit het boek Antoinette, verhalen van een 104-jarige
Duur: 1 uur
Antoinette is honderd en vier. Ze vertelt verhalen, deels waar gebeurd, deels aangevuld met haar rijke verbeelding. De personages koppelt ze aan de namen van neven en nichten. De plaatsen verzint ze ter plekke.

De verhalen zijn humoristisch en zitten vol leuke anekdotes.

 

     
Haiku's maken    

haiku
 

Workshop: maak een microgedicht met 3 verzen
van 5, 7 en 5 lettergrepen
Duur: 2 à 3 uur

Een haiku is in oorsprong een Japanse dichtvorm die door iedereen kan beoefend worden. In een vingerhoed vol emotie passen beelden uit de natuur en filosofische of verrassende gedachten.
Haiku’s worden vaak gebruikt als gelegenheidsgedicht.

 
 
100 WORDSTORY schrijven
100WordStory
 

Workshop: schrijf een 100WORDSTORY
Duur: 2 à 3 uur

Waarom Flash Fiction?
Het is een korte, krachtige communicatie. In de leegtes tussen woorden en zinnen bevindt zich de spanning die het verhaal interessant maakt.
Even lezen, glimlachen, misschien huilen en weer doorgaan.

Verras je familie en vrienden met een 100WORDSTORY.

 
 
© Mieke Vandromme - 0475 31 84 06 - info@miekevandromme.be - Singel 17, 2640 Mortsel